Sastojci
- Biskvit:
- 6 kombjelanjaka
- 6 žlicašećera
- 3 žlicebrašna
- 3 žliceprženih,samljevenih lješnjaka
- 1 vrećicapraška za pecivo
- za preliti pečeni biskvit:
- 125 mlprokuhanog mlijeka
- Krema:
- 1/2 lmlijeka
- 6 komžumanjaka
- 6 žlicabrašna
- 6 žlicašećera
- 60 gmljevenih prženih lješnjaka
- 125 gomekšalog maslaca, 3 žlice kreme od kestena
- Krema 2:
- 250 mlslatkog vrhnja
- 250 gkesten pirea (ako nije zaslađen tada dodati 2 žlice šećera u prahu)
- Po želji još slatko vrhnje za ukrašavanje,ribana čokolada,ili čokoladna glazura
Priprema
- 1Najprije ispržiti 80 g lješnjaka na suhoj teflon tavi,prženim lješnjacima skinuti opnu i samljeti ih.Odvojiti od ukupne količine 3 žlice za biskvit.
- 2Bjelanjke istući u čvrst snijeg,postepeno im dodavati šećer,pržene lješnjake i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Smjesu izliti u namašćeni i brašnom posuti kalup za torte promjera 26 cm.Peći oko 20-25 min.na 170C
- 3Dok se biskvit peče zavrijte mlijeko,vruć,pečeni biskvit odmah ravnomjerno prelijte sa mlijekom ,u kalupu u kojem se pekao biskvit i ostavite ga hladiti.
- 4Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojite 1 dl,ostatak stavite kuhati.Žumanjke,šećer ,brašno i 1 dl mlijeka pjenasto izmješajte da ne bi bilo grudica i ukuhajte u vrelo mlijeko,miješajući dok se potpuno ne zgusne.Skinite sa vatre i odmah dodajte ostatak mljevenih lješnjaka,pustite da se krema ohladi.U ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izrađen maslac
- 5Posebno čvrsto izmutite slatko vrhnje,dodajte mu kesten pire i ujednačite masu.Od dobivene kreme uzmite 3 vrhom pune žlice i dodajte u prvu kremu od lješnjaka,dobro sve izmješajte.
- 6Slijedi filovanje,na biskvit nanesite kremu sa lješnjakom,obruč od kalupa je obavezan,kremu od kestena možete staviti u vrećicu za ukrašavanje njome ukrasiti tortu,te ju na kraju posipati ribanom čokoladom ili mljevenim lješnjacima ili čokoladnim kapljicama.Druga varijanta je da na kremu od lješnjaka nanesete kremu od kestena,na kremu od kestena nanesete tučeno slatko vrhnje i sve prelijete čokoladnom glazurom.Izbor je na vama,kako god napravili mislim da će te uživati!Tortu dobro prohladite prije serviranja!
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar