Sastojci za kore:
- 250 gr maslaca
- 250 gr brašna
- 1 dl mlijeka
- 50 gr šećera u prahu
- 1 zl arome vanilije
- nekoliko kapi bijelog octa
Pomiješati maslac, šećer, vaniliju i ocat, potom umiješati brašno i mlijeko i ostaviti nekoliko sati na hladnom mjestu. Tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, razviti kore na papiru za pečenje i peći na obrnutoj strani lima samo nekoliko minuta na 180ºC da kore ostanu svijetle.
Sastojci za prvu kremu:
- 2 l mlijeka
- 12 žumanjaka
- 200 gr gustina
- 350 gr šećera
- 4 vanilija šećera
- čep ruma
Skuhati gustu kremu i ohladiti. Paziti da se ne stvori korica.
Sastojci za drugu kremu:
- 8 dl vrhnja za šlag
- 2 dolcela šlag kreme okus vanilije
Od vrhnja napraviti čvrsti šlag i umiješati šlag kreme sa okusom vanilije. Pomiješati sa ohlađenom prvom kremom(trebati će velika posuda) i potom dodati 3 želatine koje su otopljene prema uputama na vrećici. Kada se dobije glatka krema premazati kremu polovinu kreme na prvoj kori, staviti koru- druga polovica kreme – kora.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/
0 komentari:
Objavi komentar