utorak, 6. svibnja 2014.

Karpati kolač

Recepti - 1 - slika

Sastojci za kore:


  • 200g vode 
  • 125g margarina 
  • malo soli 
  • 200g brašna 
  • 5 jaja

Sastojci za filu:


  • 1l mleka 
  • 15 kasika šećera 
  • 4 pudinga vanila 
  • 125g margarina

Sastojci za drugi fil:


  • 500g slatke pavlake

Sastojci za voćni fil:


  • 200-300g voća po želji 
  • 5 kasika šećera 
  • 1 časa vode 
  • 3 kašike gustina
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:


Staviti na šporetu da provri voda i margarin kad provri dodati malo soli i 200g brašna, dobro izjednačiti i skloniti.
Kada bude skoro hladno dodavati jedno po jedno jaje i umutiti, dobro podeliti na dva dela.
Kašikom razvući na pek papiru i peći na 200 stepeni oko 20 minuta ja ga pečem u plehu od el. sporeta.
Za filu od pudinga staviti mleko da proključa pa dodati izmeani puding sa šećerom i mlekom, ukuvati i ohladiti, kasnije dodati 
umučeni margarin.
Za drugi fil umutiti dobro slatku pavlaku.
Za voćni fil  očistiti voće i posuti šećerom, staviti da proključa i dodati gustin pomešan sa časom vode, ukuvati dobro i ostaviti da se ohladi. 
Staviti prvu koru pa preko nje fil sa pudingom, preko njega razmazati voćni fil, polovinom pavlake premazati drugu koru da ne bi ostale rupice, a drugu polovinu preko voćnog fila.
Prevrnuti koru preko pavlake i koru posuti šećerom u prahu. Uživajte u ovom divnom kolaču.

Izvor: recepti.hr

0 komentari:

Objavi komentar