utorak, 6. svibnja 2014.

Damski kapric

Recepti HR - 1 - slika

Sastojci

  •  
  • 250 g maslaca
  •  200 g šećera u prahu
  •  6 žumanaca
  •  300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
  •  malo Praška za pecivo
  •   limunova korica
  •  1 Vanilin šećer
  •  1 žlica ruma
  •  100 ml mlijeka

Priprema


Maslac i šećer izmiješajte pjenasto pa dodajte naizmjence žumanca i 6 žlica brašna s praškom za pecivo. Zatim umiješajte rum, ribanu limunovu koricu i na kraju preostalo brašno i mlijeko.
Dobivenu smjesu stavite u posudu (veličine 30×20 cm) i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Površinu pospite ribizom, a preko toga nanesite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Nastavite peći još 15-20 minuta.

Izvor: recepti.hr


0 komentari:

Objavi komentar