Kora: Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo i umutiti mikserom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu kolutove banane. Preliti ih pripremljenom smesom za koru i peći na 190 stepeni.
Fil: U šerpu sipati 300 g šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi, dok se ne karamelizuje. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuvanjem mešajući, dok karamel ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle, pa u topao fil dodati margarin. Promešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom, pa dodati polovinu fila od karamele i promešati.
Na kraju pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga, poslagati kolutove banana i premazati preostalom karamelom. Posuti rendanom čokoladom.
Izvor:http://domaci-recepti.blogspot.com/
0 komentari:
Objavi komentar