četvrtak, 15. svibnja 2014.

Havana torta

Havana

Sastojci

  • tijesto

  •  3jaja
  •  3žlice šećera
  •  3žlice brašna
  •  malo praška za pecivo
  • krema

  •  1/2 lmlijeka
  •  1/2 lslatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  •  15 dkgšećera
  •  1kesica želatine u prahu od 10gr
  •  15 dkgpoprženih lješnjaka
  •  15 dkgnapolitanki sa lješnjacima (jadro)

Priprema

Vrijeme pripreme:30 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    ugrijat peć na 160°C
  2. 2
    Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
  3. 3
    Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
  4. 4
    Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
  5. 5
    Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
  6. 6Havana/slika/455153/
    Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar