Džemi lady
Džemi lady
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com . |
0 komentari:
Objavi komentar