Sastojci:
ZA BISKVIT:
6jaja
80 g šećera
4 žlice ulja
60 g Oštrog brašna Podravka
15 g kakaa (2 žlice)
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
80 g poprženih mljevenih lješnjaka
ZA SVJETLU KREMU:
80 g Gussnela Dolcela
100 g šećera
1Vanilin šećer Dolcela
800 ml mlijeka
250 gmaslaca
ZA TAMNU KREMU:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
ZA GLAZURU:
150 g čokolade
50 g maslaca
Priprema:
- Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180 °C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
- Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
- Slatko vrhnje zagrijte, te dodajte otopljenu čokoladu i miješajte dok se čokolada otopi. Preko biskvita u tepsiji nanesite kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom.
- Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Savjet: Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu, te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.
Vrijeme pripreme: 55 minuta i vrijeme hlađenja.
(podravka.com)
0 komentari:
Objavi komentar