petak, 23. svibnja 2014.

Crno bijela fantazija



Sastojci:

ZA BISKVIT:
6jaja
80 g šećera
4 žlice ulja
60 g Oštrog brašna Podravka
15 g kakaa (2 žlice)
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
80 g poprženih mljevenih lješnjaka

ZA SVJETLU KREMU:
80 g Gussnela Dolcela
100 g šećera
1Vanilin šećer Dolcela
800 ml mlijeka
250 gmaslaca

ZA TAMNU KREMU:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade

ZA GLAZURU:
150 g čokolade
50 g maslaca

Priprema: 

  1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180 °C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
  2. Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
  3. Slatko vrhnje zagrijte, te dodajte otopljenu čokoladu i miješajte dok se čokolada otopi. Preko biskvita u tepsiji nanesite kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom.
  4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Poslužite kolač narezan na kocke.
Savjet: Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu, te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.
Vrijeme pripreme: 55 minuta i vrijeme hlađenja. 
(podravka.com

0 komentari:

Objavi komentar