Sastojci
- Kora:
- 6zumanaca
- 110 gsecera
- 140 gbrasna
- 10 gpraska za pecivo (pola kesice)
- 1vanilin secer
- 150 mlvode
- 120 mlulja
- 3 gkakaoa (pola velike kasike)
- Fil:
- 1 lmljeka
- 4pudinga od cokolade
- 130 gsecera
- 6bjelanaca
- 100 gbjele cokolade
Priprema
- 1Kora:
- 2Umutiti dobro zumanca sa secerom i vanilin secerom, sad dodati ulje, vodu pa brasno pomjesano sa kakáom i praskom za pecivo.Mutiti toliko da se masa fino izjednaci.Pripremiti okrugli kalup (26 cm) obloziti papirom za pecenje i sipati cjelu masu u kalup.Ukljuciti rernu da se zagrije na 200°C i peci koru 15-20minuta.
- 3Dok se pece kora fil spremiti:
- 4ml mljeka staviti s secerom na sporet.U 300 ml mljeka razmutiti 4 pudinga pa kad pocne da vri sipati mljeko i kuhati sve mjesajuci da se zgusne.Maci sa sporeta.Bjelanca ulupati u cvrst snjeg i odma sipati u vreo puding, mutiti mikserom da se fino sjedini.
- 5Pecenu koru samo malo ohladiti, nekih 5 minuta, presjeci preko polovine.Donji dio ostaviti na dnu (kalup mora da je dublji, z torte) preko biskvita sipati cjelu puding masu, prekriti drugim biskvitom preko.
- 6Isjeckati 100 g bjele okolade i posuti preko.
- 7Ostaviti 2-3 sata na hladnom da se krema stegne.Najbolja je kad prenoci.
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar