Sastojci
biskvit:
- 140 gbrašna (70 g glatkog + 70 g oštrog)
- 75 mlulja
- 1 dljogurta
- 0,6 dlmlijeka
- 1/2 vrećicepraška za pecivo
- 1 žlicaarome vanile
- 2jaja
- 150 gšećera
- 15 gkakaa
višnjasti preljev:
- 500 gocijeđenih kompotnih višanja
- 500 mlsoka od kompota višanja
- 4 pune žlicešećera
- 2 preljevaza torte (crvenog)
sirni dio:
- 250 gkrem sira
- 250 gslatkog vrhnja
- 60 gšećera u prahu
- 20 gkakaa
- 1kremfix/šlagfix
- 2vanilin šećera
ukrašavanje:
- 3-4 žlicenastrugane čokolade
Priprema
- 1biskvit: u užoj, dubljoj posudi smiksajte ulje, šećer. Pridodajete smjesi jedno po jedno jaje, između svakog pridodavanja miksajte oko minute.
Prosijte brašna, prašak i kakao u zasebnu zdjelu.
Izmjerite potrebnu mjericu mlijeka i jogurta. U 2 do 3 navrata brašnastu smjesu i mliječnu pridodajete uljnoj. Lagano miješate, smjesu stavljate u namašćen lim za pečenje (promjer 26cm)
Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite ga. - 2Na potpuno ohlađen bisvit poslažite ocjeđene višnje.Preljev skuhajte prema uputama s pakiranja vrećica, stavite ga hladiti kojih 15-20 min. uz češće miješanje, a kad lagano počne gusnuti, žlicom pažljivo prelijete po višnjama na bisvitnoj podlozi. Stavljate u hladnjak.
- 3Izmiksajte dobro ohlađeno vrhnje, pridodajte kakao, šećere i kremfix. Kad sastojci sjedine, stavljate još i izmjerenih 250 g krem sira, dobro izmiješate cijelu smjesu, nanesete na višnjasti preljev.
- 4/slika/273959/Cijeli kolač ide opet na hlađenje najmanje 2 sata, a prije posluživanja ga pospite naribanom čokoladom
(http://www.coolinarika.com/)
0 komentari:
Objavi komentar