- BISKVIT:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 80 g maslaca
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice čokolade u prahu
- 100 g naribane čokolade
- KREMA:
- 1,5 l mlijeka
- 12 žlica šećera
- 10 žlica gustina
- 2 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g margarina
- 200 g mliječne Milka čokolade
- SIRUP:
- 3 dcl vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- OSTALO:
- 500 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA BISKVITA:
1. Umutiti pjenasto jaja sa šećerom.
2. Dodati otopljeni maslac, brašno koje ste pretodno pomiješali sa praškom za pecivo, čokoladu u prahu i naribanu čokoladu, sve dobro sjediniti.
1. Umutiti pjenasto jaja sa šećerom.
2. Dodati otopljeni maslac, brašno koje ste pretodno pomiješali sa praškom za pecivo, čokoladu u prahu i naribanu čokoladu, sve dobro sjediniti.
3. Tepsiju možete obložiti masnim papirom ( moja je promjera 24 x 37 cm) i ulijete pripremljenu smjesu.
4. Pecite na temperaturi 200 stupnjeva 20–25 minuta.
4. Pecite na temperaturi 200 stupnjeva 20–25 minuta.
5. Kada se biskvit ispeče i ohadi možete, ako imate tepsiju sa odvojivim obručem, biskvit i obruč prebaciti na tacnu, pa nastaviti slagati kolač ili jednostavno nastaviti slagati u tepsiji.
PRIPREMA SIRUPA:
1. Pomiješajte vodu, šećer i vanilin šećer, te kuhajte 10 minuta.
2. Prelijte preko hladnog biskvita.
1. Pomiješajte vodu, šećer i vanilin šećer, te kuhajte 10 minuta.
2. Prelijte preko hladnog biskvita.
PRIPREMA KREME I SLAGANJE:
1. Odvojite 0,5 l mlijeka koje ćete pomiješati sa šećerom, gustinom, brašnom i vanilin šećerom, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada je mlijeko zakuhalo dodajte pripremljenu smjesu i skuhajte sve zajedno.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Dodajte izrađeni margarin.
1. Odvojite 0,5 l mlijeka koje ćete pomiješati sa šećerom, gustinom, brašnom i vanilin šećerom, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada je mlijeko zakuhalo dodajte pripremljenu smjesu i skuhajte sve zajedno.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Dodajte izrađeni margarin.
5. Natopljeni biskvit tanko premažite sa kremom.
6. U ostatak kreme dodajte istopljenu i prohlađenu čokoladu.
7. Dobivenu tamnu kremu premažite preko tankog sloja svijetle kreme.
8. Premažite sve sa izrađenim slatkim vrhnjem.
9. Možete gore naribati čokoladu kao dekoraciju.
Izvor: www.kolaci.biz
0 komentari:
Objavi komentar