Sastojci
Biskvit
- 4jaja
- 4 žlicesmeđeg šećera
- 1vanil šećer
- 4 žlicebrašna
- 1 žlicagustina
- 2 žlicekakaa
- 100 mlulja
- prstohvatsoli
Fila s jagodama
- 300 mlslatkog vrhnja
- 1šlagfix
- 300-350 gsvježih jagoda
- par kapiarome jagode
Ganache
- 150 mlslatkog vrhnja
- 100 gtamne čokolade
Priprema
- 1Pećnicu zagrijati na 180C.Za biskvit izmiksati žutanjke sa šećerom i vanil šećerom, dodati i umiksati ulje, te na dva puta dodati prosijanu smjesu od brašna, gustina i kakaa. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg s malo soli i lagano špatulom umiješati u nastalu gustu i ljepljivu smjesu od žutanjaka i kakaa (najprije umiješati dvije žlice bjelanjaka da se smjese sjedine, a potom umiješati i ostatak bjelanjaka).Protvan za pečenje (30x20cm) prekriti papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti smjesu. Peći 20ak minuta, provjeriti čačkalicom kad je biskvit pečen. Izvaditi iz protvana, odvojiti papir za pečenje i pustiti da se biskvit ohladi. U međuvremenu napraviti filu.
- 2Slatko vrhnje izmiksati sa šlagfixom, doodati aromu i sjeckane jagode, još malo izmiksati i rasporediti preko ohlađenog biskvita, kojeg ste nakon hlađenja vratili u protvan. Staviti u hladnjak dok pripremite ganache.
- 3Slatko vrhnje staviti na laganu vatru, pa prije nego što zakuha dodati komadiće čokolade, maknuti s vatre, pričekati par minuta da se čokolada rastopi, a potom izmiješati da se rastopi do kraja. Preliti preko biskvita i ohladiti u hladnjaku prije serviranja.
Posluživanje
Rezati na kocke i po želji na vrh svake staviti jednu jagodu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar