Sastojci:
Priprema kore:
6 jaja i 6 kasika secera umutiti, dodati 3 kasike kakaa, 3 fildzana ulja, prasak za pecivo i 6 kasika brasna.
6 jaja i 6 kasika secera umutiti, dodati 3 kasike kakaa, 3 fildzana ulja, prasak za pecivo i 6 kasika brasna.
Agda:
8 kasika secera i 2 case vode staviti da prokuha.
Nakon pecenja kore, zaliti tako vrucu koru vrucom agdom.
8 kasika secera i 2 case vode staviti da prokuha.
Nakon pecenja kore, zaliti tako vrucu koru vrucom agdom.
Prva krema:
Skuhaju se 2 pudinga u 1/2 l mlijeka. Kad se ohladi doda se 1 margarin (oko 200 gr), uzeti od margarina samo 1 kasiku da bi se poslije moglo koristiti za otapanje cokolade. Prva krema se stavlja na hladnu koru.
Skuhaju se 2 pudinga u 1/2 l mlijeka. Kad se ohladi doda se 1 margarin (oko 200 gr), uzeti od margarina samo 1 kasiku da bi se poslije moglo koristiti za otapanje cokolade. Prva krema se stavlja na hladnu koru.
Druga krema:
Umutiti slatko vrhnje da se dobije slag i staviti preko prve kreme.
Umutiti slatko vrhnje da se dobije slag i staviti preko prve kreme.
Glazura:
3 kasike vode, 3 kasike ulja, 1 kasika margarina i cokolada za kuhanje staviti da se rastopi. Tako mlaka smjesa se stavlja na drugu kremu.
Napomene: Ako se stavi vrela cokolada na vrhnje pomjesat ce se sa drugom kremom.
Ako se prva krema stavi na vrucu koru istopit ce se. Stoga sve umjerene topline, gdje je potrebno skroz ohladiti.
3 kasike vode, 3 kasike ulja, 1 kasika margarina i cokolada za kuhanje staviti da se rastopi. Tako mlaka smjesa se stavlja na drugu kremu.
Napomene: Ako se stavi vrela cokolada na vrhnje pomjesat ce se sa drugom kremom.
Ako se prva krema stavi na vrucu koru istopit ce se. Stoga sve umjerene topline, gdje je potrebno skroz ohladiti.
Kolac ostaviti par sati u hladno, potomga isjeci na kocke i posluziti.
(http://tortekolaci.com/)
0 komentari:
Objavi komentar