Sastojci:
Fil:
Sirup:
Priprema:
Umutiti 1 jaje, 1 šoljicu šećera, ulja, mleka, dodati mlevene orahe, prašak za pecivo i brašna toliko kad se radi testo da se ne lepi za ruke. Podeliti testo na 8 delova i svakog dela napraviti prutić dužine kao kora za baklavu.
Uzeti 1 list kore, premazati četkom sa uljem staviti 2 list kore a na kraj kore staviti prutić od testa i uviti u rolnu. Tako uraditi sa svim korama i prutićima testa. Staviti da se peče na 180 stepeni i kad se malo zapeče izvaditi iz rerne i rolne baklave iseći da budu dužine 6 cm, vratiti u rernu i dopeći dok ne dobiju zlatno žutu boju. U medjuvremenu napraviti sirup od šećera i vode. Kad provri kuvati sirup 5 minuta i dodati kriške limuna. Toplim sirupom preliti toplu baklavu i ostaviti preko noći da dobro upije sirup.
Uzeti 1 list kore, premazati četkom sa uljem staviti 2 list kore a na kraj kore staviti prutić od testa i uviti u rolnu. Tako uraditi sa svim korama i prutićima testa. Staviti da se peče na 180 stepeni i kad se malo zapeče izvaditi iz rerne i rolne baklave iseći da budu dužine 6 cm, vratiti u rernu i dopeći dok ne dobiju zlatno žutu boju. U medjuvremenu napraviti sirup od šećera i vode. Kad provri kuvati sirup 5 minuta i dodati kriške limuna. Toplim sirupom preliti toplu baklavu i ostaviti preko noći da dobro upije sirup.
(http://tortekolaci.com/)
0 komentari:
Objavi komentar