nedjelja, 25. svibnja 2014.

Bambino

Bambino

Sastojci

Podloga
 150 g keksa*

Osnovna krema
 7 dl mleka
3 dl tečne slatke pavlake
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake**
10 g mlevenog želatina
100 g maslaca

Za tamniji sloj
 300 g mlevenog keksa***
100 g mlevenih pečenih lešnika
2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija****

Za beli sloj
 100 g bele čokolade
200 g kisele pavlake

Glazura
 100 g čokolade za kuvanje
1 dl tečne slatke pavlake
1 kašičica instant kafe

Priprema
Da, dosta različitih sastojaka za jedan kolač. Ali se zato bez pečenja dobije preko 2,5 kg kolača u obliku 24 guste, kremaste kocke, bogatog ukusa. Može se izraditi i kao torta.

Osnovna krema
1
Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mleka.
Preostalih 4 dl mleka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja.
Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
Dodati maslac i nastaviti sa zagrevanjem dok se maslac ne poveže sa smesom.

Za tamni sloj
1
Odmeriti mleveni keks, lešnike i džem ili slatku pavlaku. Dodati 600 g osnovne kreme i izmešati mikserom.
2

Za beli sloj
3
U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu belu čokoadu i mešati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku.

Slaganje
1
Keks namakati u mleko ili skuvanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda.
Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati.
Naneti beli sloj skoro do ivica i pažljivo poravnati , jer je mekan i preliva se preko ivica.
Ostaviti preko noći u frižideru.

Glazura
1
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrejati skoro do ključanja. Umešati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača.
Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.

(http://www.coolinarika.com/)

0 komentari:

Objavi komentar