srijeda, 23. travnja 2014.

Starinska pita

Recepti - 2 - slika

Sastojci za tijesto:


  • 500 g pšeničnog brašna
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 3,6 dcl mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera
  • jedna i pol kocka svježeg kvasca
  • 30 g soli

prvi nadjev:


  • 2 šalice mljevenog maka
  • pola šalice šećera
  • 1 jaje

drugi nadjev:


  • 2 šalice mljevenih oraha
  • pola šalice šećera
  • 1 jaje

treći nadjev:


  • 200 g grožđica namočenih u rumu

četvrti nadjev:


  • 2 šalice mljevenog rogača
  • pola šalice šećera
  • 1 jaje

peti nadjev:


  • pekmez od šipka
  • 1 jaje za premaz

Priprema:


Kvas stavite dizati zajedno s mlijekom, malo brašna i šećera. Prosijte brašno, dodajte ostala jaja, sol i dignuti kvasac te zamijesite tijesto, dobro ga izradite i stavite na toplo da se diže. Tijesto razdijelite na 6 dijelova, razvaljajte ih pa u namašćen i pobrašnjen kalup slažite jedan po jedan, a svaki premažite jednim od gore navedenih nadjeva.
Peti mlinac namažite pekmezom, a šesti razmućenim jajetom.
Pecite na umjerenoj vatri 1 sat.  


Izvor: http://www.recepti.hr

0 komentari:

Objavi komentar