Sastojci:
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 grama šećera
- 125 grama rastopljenog maslaca
- 115 grama brašna
- 1/2 litre mlakog mlijeka
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrijati pečnicu na 160 ⁰C, namastite i pobrašnite pleh za pečenje.
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka pa umutite bjelanjke dok snijeg nije potpuno čvrst.
Žumanjke mutiti sa šećerom sve dok ne postanu pjenasta. Dodati maslac i ekstrakt vanilije pa nastaviti mutiti još dvije-tri minute te dodati brašno i mutiti dok sve lijepo ne poveže.
Lagano dodavati mlijeko svo vrijeme vrijeme miješajući dok se sjesa lijepo ne umuti. Pjenjačom lagano umutiti snijeg u smjesu i nježno miješati dok se snijeg ne poveže sa smjesom.
Uliti tijesto u namašćeni i pobrašnjeni pleh i peći 40 – 60 minuta dok vrh ne postane nježno zlatne boje. Vrijeme pečenja znatno ovisi o pećnici, tako da nakon 40 minuta treba provjeriti čačkalicom je li pečeno. Tijesto je pečeno kad se smjesa ne prima za čačkalicu.
Posuti šećerom u prahu kad se kolač potpuno ohladi.
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka pa umutite bjelanjke dok snijeg nije potpuno čvrst.
Žumanjke mutiti sa šećerom sve dok ne postanu pjenasta. Dodati maslac i ekstrakt vanilije pa nastaviti mutiti još dvije-tri minute te dodati brašno i mutiti dok sve lijepo ne poveže.
Lagano dodavati mlijeko svo vrijeme vrijeme miješajući dok se sjesa lijepo ne umuti. Pjenjačom lagano umutiti snijeg u smjesu i nježno miješati dok se snijeg ne poveže sa smjesom.
Uliti tijesto u namašćeni i pobrašnjeni pleh i peći 40 – 60 minuta dok vrh ne postane nježno zlatne boje. Vrijeme pečenja znatno ovisi o pećnici, tako da nakon 40 minuta treba provjeriti čačkalicom je li pečeno. Tijesto je pečeno kad se smjesa ne prima za čačkalicu.
Posuti šećerom u prahu kad se kolač potpuno ohladi.
Izvor: http://www.recepti.hr/
0 komentari:
Objavi komentar