Sastojci
- 1kg.gotovih kora (debljih)
- 600g.svijezeg kravljeg sira
- 1/2l.mlijeka
- 2-3jaja
- 2kisela vrhnja
- 1dl.ulja
- sol po ukusu
- 200g.maslaca
- malo mlijeka-za kore
Priprema
- 1Priprema: Od 1 kg. kora-odvojiti 4 na stranu.
- 2U vecu posudu staviti sir, vrhnje, jaja, mlijeko, sol po ukusu i ulje.
- 3Sve sastaviti dobro izmijesati, i na kraju dodati one 4 kore sto smo ostavili na stranu ,koje smo sitno isjeckali.
- 4Ostaviti da smijesa odlezi oko pola sata i da kore upiju fil.
- 5Slaganje pite: svaku koru prije punjenja premazati mijesavinom rastopljenog maslaca i mlijeka.
- 6Na svaku koru do pola- staviti fil urolati i slagati u pleh, koji smo blago premazali maslacem.
- 7Tako raditi dok ne potrosimo kore i fil.
- 8Peci na 200c. oko 35 min. (ovisi o jacini pecnice)!
- 9Dok je topla prekriti je cistom krpom i blago poprskati sa vodom da kore budu mekse i socnije kada se ohlade.
Posluživanje
sluziti sa hladnim jogurtom ili vrhnjem!
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar