srijeda, 30. travnja 2014.

Brzi burek sa sirom

Brzi (burek) sa sirom


Sastojci

Broj osoba:10 osoba
  •  1kg.gotovih kora (debljih)
  •  600g.svijezeg kravljeg sira
  •  1/2l.mlijeka
  •  2-3jaja
  •  2kisela vrhnja
  •  1dl.ulja
  •  sol po ukusu
  •  200g.maslaca
  •  malo mlijeka-za kore

Priprema

Vrijeme pripreme:90 min
  1. 1
    Priprema: Od 1 kg. kora-odvojiti 4 na stranu.
  2. 2
    U vecu posudu staviti sir, vrhnje, jaja, mlijeko, sol po ukusu i ulje.
  3. 3
    Sve sastaviti dobro izmijesati, i na kraju dodati one 4 kore sto smo ostavili na stranu ,koje smo sitno isjeckali.
  4. 4
    Ostaviti da smijesa odlezi oko pola sata i da kore upiju fil.
  5. 5
    Slaganje pite: svaku koru prije punjenja premazati mijesavinom rastopljenog maslaca i mlijeka.
  6. 6
    Na svaku koru do pola- staviti fil urolati i slagati u pleh, koji smo blago premazali maslacem.
  7. 7
    Tako raditi dok ne potrosimo kore i fil.
  8. 8
    Peci na 200c. oko 35 min. (ovisi o jacini pecnice)!
  9. 9
    Dok je topla prekriti je cistom krpom i blago poprskati sa vodom da kore budu mekse i socnije kada se ohlade.

Posluživanje

sluziti sa hladnim jogurtom ili vrhnjem!

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar