Sastojci
- 400 gr bijelog pilećeg mesa
- 300 gr šampinjona
- 100 gr slanine (pancete)
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 3 kašikice soya sosa
- 2 kašikice vegete
- bosiljak (sasvim malo)
- biber (po želji)
curry (po želji)
Priprema
Pilece bijelo meso isjeci na kockice velicine priblizno 1cm, slaninu isjeckati na "trakice", a gljive isjeci na na 4 djela.
U šerpu dodati malo ulja i staviti na ringlu da se zagrije.
Na zagrijano ulje dodati najprije slaninu, potom i piletinu. Kad piletina pobijeli dodati i gljive i ostaviti da se dinsta, uz povrameno mješanje.
Kada gljive otpuste vodu, dodati soya sos, vegetu, biber, bosiljak i curry. Sve dobro izmješati.
Na kraju, dodati vrhnje za kuhanje i ostaviti da se ukuha par minuta.
(http://www.coolinarika.com)
Priprema
Pilece bijelo meso isjeci na kockice velicine priblizno 1cm, slaninu isjeckati na "trakice", a gljive isjeci na na 4 djela.
U šerpu dodati malo ulja i staviti na ringlu da se zagrije.
Na zagrijano ulje dodati najprije slaninu, potom i piletinu. Kad piletina pobijeli dodati i gljive i ostaviti da se dinsta, uz povrameno mješanje.
Kada gljive otpuste vodu, dodati soya sos, vegetu, biber, bosiljak i curry. Sve dobro izmješati.
Na kraju, dodati vrhnje za kuhanje i ostaviti da se ukuha par minuta.
(http://www.coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar