petak, 4. srpnja 2014.

Opasno dobra piletina

 
Sastojci

  •      400 gr bijelog pilećeg mesa
  •      300 gr šampinjona
  •      100 gr slanine (pancete)
  •      500 ml vrhnja za kuhanje
  •      3 kašikice soya sosa
  •      2 kašikice vegete
  •       bosiljak (sasvim malo)
  •       biber (po želji)
      curry (po želji)


Priprema


  

    Pilece bijelo meso isjeci na kockice velicine priblizno 1cm, slaninu isjeckati na "trakice", a gljive isjeci na na 4 djela.
  

    U šerpu dodati malo ulja  i staviti na ringlu da se zagrije.
  

    Na zagrijano ulje dodati najprije slaninu, potom i piletinu. Kad piletina pobijeli dodati i gljive i ostaviti da se dinsta, uz povrameno mješanje.
  
    Kada gljive otpuste vodu, dodati soya sos, vegetu, biber, bosiljak i curry. Sve dobro izmješati.
  
    Na kraju, dodati vrhnje za kuhanje i ostaviti da se ukuha par minuta.


(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar