Koraci pripreme
- 1250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.
- 2Procijedite, pa ponovno zakuhajte vrhnje. Maknite ga sa vatre pa pažljivo prelijte preko žumanjaka i miješajte da se sve sjedini, pazeći da žumanjci ne koaguliraju. Dodajte bijelu čokoladu koju ste prethodno natrgali na komadiće dok se u potpunosti ne otopi.Na kraju dodajte maslinovo ulje, ponovno promiješajte i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
- 3250 g preostalog slatkog vrhnja umutite u šlag pa pažljivo špatulom miješajte sa kremom od bijele čokolade dok se obje smjese lijepo ne sjedine. Spremite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.
- 1250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.
- 2Procijedite, pa ponovno zakuhajte vrhnje. Maknite ga sa vatre pa pažljivo prelijte preko žumanjaka i miješajte da se sve sjedini, pazeći da žumanjci ne koaguliraju. Dodajte bijelu čokoladu koju ste prethodno natrgali na komadiće dok se u potpunosti ne otopi.Na kraju dodajte maslinovo ulje, ponovno promiješajte i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
- 3250 g preostalog slatkog vrhnja umutite u šlag pa pažljivo špatulom miješajte sa kremom od bijele čokolade dok se obje smjese lijepo ne sjedine. Spremite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.
Sastojci
- 500 g slatkog vrhnja
- 2 žumanjka
- 1 grančica dugačka 5 cm, svježeg ružmarina
- 1 žličica svježe nešpricane korice od limuna
- 250 g bijele čokolade
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- šareni papar, iz mlinca, za posluživanje
- 500 g slatkog vrhnja
- 2 žumanjka
- 1 grančica dugačka 5 cm, svježeg ružmarina
- 1 žličica svježe nešpricane korice od limuna
- 250 g bijele čokolade
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- šareni papar, iz mlinca, za posluživanje
0 komentari:
Objavi komentar