petak, 27. lipnja 2014.

Naranča kocke



Sastojci

     biskvit:
  •       4 jaja
  •       100 g šećera
  •       1 limun šećer
  •       150 ml ulja
  •       100 ml soka od naranče
  •       100 g dukatos jogurta okusa naranča-cimet
  •       250 g oštrog brašna
  •       pola paketića praška za pecivo
  •       2 žlice soka od limuna
     Žele:
  •       900 ml soka od naranče
  •       100 g gustina
  •       3 žlice šećera
     krema:
  •       500 g svježeg sira sa vrhnjem
  •       200 g dukatos jogurta okusa naranča-cimet
  •       200 ml vrhnja za šlag meggle
  •       1 žlica likera od naranče
     Žele za preljev:
  •       250 ml soka od naranče
  •       3 žlice gustina
  •       1 žličica likera od naranče
  •       1 žlica šećera


Priprema


    1

    Pripremite biskvit.

    Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

    U žumanjke dodajte šećer 50g+ limun šećer i tucite na najjačoj brzini dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu oko 3-4 min.

    Dodajte u tankom mlazu ulje,sok od naranče,sok od limuna,a zatim uspite jogurt.

    Sjedinite pa dodajte brašno+ prašak za pecivo.

    Bjelanjke istucite sa preostalih 50g šećera i mrvicom soli koju dodate kad se zapjene u čvrst snijeg.

    Pola snijega dodajte miksajući na najmnjoj brzini,a ostatak umiješajte ručno.

    Ispecite od ove smjese 3 kore.

    Stranice kalupa ne mastite,koristite pek papir za dno i kalup odvojivih stranica.

    Pecite svaku koru na 170C-25 min. ili na 180C-15 min. zavisi ovašoj pećnici.

    Kalup je okrugli 26 cm.

    
    2

    Pripremite žele.

    Na srednju vatru stavite kuhati sok od naranče i šećer.

    Oduzmite 150 ml soka od ukupne količine i razmutite gustin.

    Ulijte u sok i kuhajte dok se ne zgusne.

    Vrući žele odmah prelijte po svakoj kori.

    Zadnju koru koju ste ispekli ostavite u kalupu i na nju prelijte žele.

    Stavite kore prelivene sa želeom hladiti u hladnjku da se žele stisne.

    Ja sa kora nisam skidala pek papir,tek na kraju kad sam slagala tortu.
    3

    Pripremite kremu.

    Istucite vrhnje za šlag.

    U drugoj posudi pomiješajte jogurt i sir,liker.

    Koristite jedan cijeli jogurt i 50g koji su vam ostali od jogurta koji smo koristili u pripremi biskvita.

    Lagano umiksajte tučeni šlag.

    Pazite da prethodno šlag ne pretučete,jer ćete dobiti grudastu smjesu kad dodate u sir.
    4

    Izvadite kalup iz hladnjaka i premažite kremu od sira na žele.

    Poklopite drugom korom(odstranite prije papir za pečenje sa kore) s tim da biskvitna strana ide dolje,žele gore..

    Na nju isto nanesite kremu od sira,ponovite postupak i sa trećom korom.

    Premažite i teću koru sa kremom od sira.

    Stavite tortu u hladnjak da se stisne.

    Najbolje ostaviti da prenoći,a ujutro staviti žele ili bijelu glazuru,kako želite po vašem izboru.
    5

    Na vrh torte možete staviti glazuru od bijele čokolade ili žele od naranče.

    Ja sam stavila žele.

    U soku od naranče ukuhate razmućeni gustin.

    Kad se zgusne smjesa maknuti sa vatre umiješati liker od naranče i prelijte po dobro ohlađenoj torti.
    6

    Možete je rezati kao tortu,ja sam je za promjenu rezala na kocke.

    Kolač je dosta visok negdje oko 7,5-8 cm.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar