Sastojci:
Kora:
4belanca
4 kašike šećera
4 kašike mlevenih lešnika
2 kašike brašna
1/2praška za pecivo
100 g margarina
prezla/za pleh
Žuti deo: 4 žumanca
4 kašike šećera
2 vanilin šećera
3 kašike mleka
Nadev:
4 kašike mleka
3 kašike šećera
100 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
50 g margarina
mleveni lešnici/za posipanje
Priprema:
Kora:
Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene lešnike, brašno, pr.za pecivo i omekšali margarin. Lagano izmešati. Pleh podmazati, posuti prezlom, sipati umućenu smesu i staviti da se peče 10 minuta.
Dok se kora peče, pripremiti žuti deo. Žumanca izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom, i dodati mleko. Nakon 10 minuta pečenja, pleh izvaditi iz rerne i preko prvog dela preliti žuti deo. Smanjiti temperaturu i ispeći do kraja.
Nadev:
Mleko i šećer prokuvati, dodati margarin, mleveni keks i mlevene lešnike. Izmešati da se sve istopi i poveže. Pečeni kolač prohladiti, premazati nadevom i posuti mlevenim lešnicima. Nakon par sati, kolač iseći na kocke/štangle.
0 komentari:
Objavi komentar