utorak, 6. svibnja 2014.

Španjolski vjetar

Španjolski vjetar

Sastojci za beze


  • 10 bjelanjaka
  • 1/2 kg šećera u prahu
  • 1 žlica octa

Nadjev


  • 10 žumanjaka
  • 25 dag šećera
  • 1 puding od vaniije
  • 1 žlicu brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 10 dag čokolade
  • 2 vanilin šećera
  • 250 g margarina

Priprema:
Beze: Bjelanjke i šećer izraditi pa dodati ocat i sve dobro izraditi mikserom.
Veću tepsiju obložite alu-folijom sipajte smjesu i sušite na 150 c dok nedobije lijepu žučkastu boju. (oko 1h).
Nadjev: žumanjke i šečer izradite dodajte puding i brašno, malo razrijedite sa pripremljenim mlijekom, pa u preostalom mlijeku skuhajte nadjev.
Kuhanu kremu podijelite na 2 dijela.
U prvi dio dodajte čokoladu..
U drugi dio vanilin šećer. Ostavite je hladiti.
Margarin također podijelite na 2 dijela. stavite u kreme i dobro ih izradite.
Na hladni biskvit stavite prvo smeđu pa žutu kremu i odgore šlag. Kolač ukrasite po vlastitoj želji i mašti

Izvor: recepti.hr

0 komentari:

Objavi komentar