četvrtak, 8. svibnja 2014.

Pita s četiri vrste nadjeva

pita_s_cetri_nadjeva

Sastojci za tijesto:
550 g brašna
2 žličice soli
3/4 žličice šećera
2 žličice suhog kvasca
2 žlice kiselog vrhnja
1 šoljica ulja
1 jaje
      Sastojci za prvi nadjev:
      200 g špinata
      1 luk
      soli po ukusu
      Sastojci za drugi nadjev:
      3-4 pečene crvene paprike
      2 češnja češnjaka
      soli po ukusu
      Sastojci za treći nadjev:
      300 g kupusa
      sol i papar po ukusu
      Sastojci za četvrti nadjev:
      200-250 g sira
      Sastojci za premaz:
      1 jaje
      Priprema:
      Zamijesiti glatko tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom mjestu da se diže. U međuvremenu pripremiti nadjeve.
      Špinat narezati i luk sitno narezati, dodati sol i pomiješati.
      Papriku očistiti i sitno narezati. Na zagrijanu stavu staviti malo ulja i sitno narezani češnjak. Dodati papriku, kratko popržiti i začiniti po ukusu.
      Kupus naribati i upržiti. Dodati sol i papar po ukusu.
      Sir razmrviti i po potrebi dodati soli.
      Kada se tijesto udvostručilo, prebaciti g ana radnu površinu i podijeliti na dva dijela. Prvi dio razvući oklagijom na veličinu pleha. Od drugog dijela tijesta odvojiti 2 komada veličine oraha i razvući rukama pregrade kojima ćemo podijeliti pitu na 4 dijela.
      Špinat ocijediti od viška vode i s njim napunimo jednu pregradu. Ostale nadjeve isto rasporediti. Od preostalog tijesta isjeći trakice i napraviti mrežu. Ostaviti pitu da odmara dok se pećnica ne zagrije. Potom umutiti jaje, premazati pitu i staviti u pećnicu zagrijanu na 200ºC dok ne porumeni.
      Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar