Sastav:
- Keksi Petit Beurre1. krema:
- 1 l mlijeka,
- 100 g škrobnog brašna,
- 100 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 125 g maslaca
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag,
- 200 g čokolade,
- malo ruma
2. krema:
Priprema:
Na dno manjeg pleha za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!
Izvor: http://doznajemo.com/
0 komentari:
Objavi komentar