Sastojci
Biskvit
2x2 jaja
2x9 zlica secera
2x12 zlica brasna
2x1 prasak za pecivo
2x1 zlica cokolade u prahu ili kakaa
2x13 žlica mlijeka
Fil
1 litra mlijeka
9 zlica secera
25 dkg margarina
20 dkg cokolade za kuhanje
20 dkg mljevenih ljesnjaka
Priprema
1
Biskvit:
2
prvi dio, 2 jaja i 9 zlica secera dobro izraditi, dodati brasno, pzp, mlijeko i na kraju cokoladu u prahu ili kakao, sve dobro izraditi, kalup (25-30 cm promjera) namastiti i pobrasniti ili staviti papir za pecenje, istresti smjesu i peci
3
kad je biskvit gotov istresti ga i prepoloviti, tako da dobijes 2 kore
4
zatim ispeci jos jedan isti biskvit…..........da se na kraju dobiju 4 kore
5
kalup oprati i pripremniti za slaganje
6
Fil:
7
U 1 litru mlijeka staviti 1 margarin, 9 zlica secera i 20 dkg cokolade za kuhanje, kad sve prokuha, tj.kad se sve istopi, ukuhati 20 dkg mljevenih ljesnjaka ili oraha, skloniti sa vatre i vrucim filom zalijevati koru po koru i slagati u kalup.
8
prije nego se stavi prva kora i zalije filom, malo fila se stavi na dno kalupa (ta prva kora ce ustvari biti gornja kora kad se torta sutradan okrene), znaci ide: fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora i ostatak fila
9
sve mora onako…plivati malo…ostavi se preko noci da upije i sutradan se okrene na tacnu i ukrasi slagom po zelji
0 komentari:
Objavi komentar