subota, 10. svibnja 2014.

Mirisna i sočna piletina



Sastojci

Broj osoba:2 osobe
  •  1kom.pilece grudi bez kostiju i kože (file)
  •  1 kasicicasenf
  •  1 kom.manja glavica luka
  •  kasikavegeta
  •  ulje za przenje (moze i maslac)

Priprema

Vrijeme pripreme:30 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    File iceći na šnicle. Marinirati mešavinom senfa i vegete. Ostaviti da odstoji sat-dva.
  2. 2
    Pržiti na ulju u tiganju dok ne porumeni. Ja koristim teflonski tiganj pa ne dodajem puno ulja, kasiku-dve.
  3. 3
    U neku posudu sa poklopcem iseckati crni luk na kolutove, vruću piletinu staviti u posudu. Poklopiti i sačekati desetak minuta. Nakon toga poslužiti piletinu sa prilozima po izboru. Ja sam obarila krompir i brokoli. Može uz pirinač, divna je kombinacija. Piletina dobije fin miris od luka i senfa.
  4. Izvor. coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar