ponedjeljak, 19. svibnja 2014.
Mimoza torta
Potrebno je:
za biskvit:
7 jaja,
150 g šećera,
150 g brašna
30 g gustina.
za krem:
200 g jagoda,
250 g maskarponea ili drugog neslanog krem sira,
30 ml likera po želji,
75 g šećera,
200 ml slatke pavlake
kašika limunovog soka.
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa polovinom šećera, a belanca sa drugom polovinom, pa ih pomešajte sa žumancima. Postepeno dodajte brašno pomešano sa gustinom i mutite ručno ili mikserom na najmanjoj brzini. Okrugli kalup za tortu obložite kolačarskim papirom, sipajte testo i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Ohladjeni biskvit presecite na dva dela, s tim da gornji ne bude deblji od jednog centimetra, jer će poslužiti kao "poklopac" za tortu. Donji deo biskvita izdubite kašičicom, ostavljajući rub debljine 2,5 cm, a izdubljeni biskvit izmrvite i ostavite sa strane. Za pripremu krema umutite šećer, krem sir, liker i sok od limuna, a zatim umešajte umućenu slatku pavlaku. U polovinu krema dodajte oprane i na kockice iseckane jagode, sipajte u izdubljeni biskvit, poravnajte, stavite "poklopac", lagano pritisnite i okrenite. Celu tortu premažite ostatkom krema, nalepite izmrvljeni biskvit i ostavite da se hladi u frižideru nekoliko sati.
Izvor: http://www.torterecepti.rs/
0 komentari:
Objavi komentar