subota, 10. svibnja 2014.

Jaffa kocke



Biskvit:

4 jaja
20 dkg šećera
1 dcl mlijeka
2 dcl ulja
20 dkg brašna
1 vanilija šećer
prašak za pecivo
2 naranče
Premaz:
 marmelada – od marelica, naranče, šljiva – po mogućnosti domaća
Preljev za sjeckani biskvit:
10 dkg šećera
1 dcl vode
Glazura:
20 dkg čokolade za kuhanje
15 dkg margarina
malo ulja
Biskvit: žumance umutiti sa 20 dkg šećera, te dodati ulje, mlijeko, vanilija šećer, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro pomješati i dodati pjenasto umućen bjelanjak. Dodajte ih ručno, drvenom žlicom pažljivo umitite snijeg od bjelanca u smjesu žumanjaka i ostalih sastojaka za biskvit.
Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje dodajte biskvit i stavite u zagrijanu pečnicu na 170 ˚C oko 25 minuta.
Pečeni biskvit malo ohladite te potom prerežite na pola po dužini. Donju polovicu vratite u tepsiju, a gornji dio razlomite na sitne komadiće i prelijte prokuhanom vodom i šećerom. Dodajte naribanu koricu naranče i sok od dvije naranče. Dobro promiješajte i rasporedite po donjem dijelu biskvita kojeg ste premazali marmeladom. Kolač prelijte glazurom od čokolade, margarina ili masla i malo ulja te ostavite da se hladi.
Izvor:http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar