Sastojci
Biskvit
- 3jaja
- 15 dkgčokolade
- 6-7 dkgmaslaca
- 4 žlicešećera
- 1 žlicabrašna
Kreme
- 50 dkgmascarponea
- 2 žlicešećera
- 5 dclslatkog vrhnja
- 10 dkgtamne čokolade
- 10 dkgmliječne čokolade
- 10 dkgbijele čokolade
- 1/2 vrećicevanilin šećera
Priprema
- 1Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.
- 2Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar