Sastojci
Biskvit
- 9jaja
- 9 zlicasecera
- 9 zlicamljevenih oraha
- 2 zlicebrasna
- 1/2vrecice praska za pecivo
Krema
- 1 litramlijeka
- 2 pudingasa okusom vanilije
- 4 zlicebrasna/ vrhom pune
- secera po ukusu/zavisi od slatkosti pudinga
- 2 vreciceBourbon vanilije
- 250 gramamaslaca
- 2 zlicesecera u prahu
cokoladna glazura
- 120 gramacokolade za kuhanje
- 80 gramamaslaca
- 8 zlicaslatkog vrhnja
i jos
- 6banana
- 400 mlslatkog vrhnja
- 2krem-fixa
- 1 limunsok
Priprema
- 1Biskvit
- 2Odvojiti bjelajnke od zumanjaka. Izlupati bjelanjke u cvrsti snijeg, dodati secer, jedan po jedan zumanjak, miksati da dobijete gustu smjesu. Pomjesajte orahe, brasno i prasak te pazljivo dodajte smjesi od jaja.
Peci u limu od pecnice. Hladan biskvit presjeci na dva dijela. - 3Krema
- 4Pomijesati brasno, puding i vaniliju sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati sa secerom ( kolicina po zelji ) i u kipuce dodati puding. Kremu ohladiti, ponekad promijesati da se ne stvori korica.
Pjenasto izraditi maslac sa secerom u prahu. Postepeno dodavati puding koji bi trebao biti sobne temperature. - 5Zavrsni radovi
- 6Na tacnu staviti jedan biskvit, na njega podijeliti polovinu kreme. Na kremu dolazi drugi biskvit te druga polovina kreme.
Banane oguliti i vodoravno razrezati na pola, te ih provuci kroz limunov sok. Poslagati ih po gornjem sloju kreme. Banane malo rukom ispraviti da budu “ravnije”. Kad ste stavili banane, bogato ih zalijte sa cokoladnim preljevom.
Gornji dio kolaca ( kremu i banane ) omotati sa aluminijskom folijom, da vam se cokolada ne bi previse slijevala sa kolaca. Banane moraju biti dobro zalivene cokoladom da ne pocrne. Ohladiti i ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar