Sastojci
- BISKVIT:
- bjelanjci: 15
- šećer: 21 žlica
- čokolada za kuhanje: 50 g
- vanilin šećer: 3 vrećice
- brašno: 4 žlice
- kokosovo brašno: 100 g
- prašak za pecivo: ½ vrećice
- mljeveni orasi: 100 g
- KREMA:
- žumanjci: 15
- mlijeko: 1 l
- puding od vanilije: 4 vrećice
- šećer: 300 g
- čokolada za kuhanje: 100 g
- mljeveni orasi: 100 g
- margarin: 300 g
- UKRAŠAVANJE:
- čokolada za kuhanje: 100 g
- margarin: 50 g
Priprema
Recept poslala Robert Josipa Kapetan
Za prvu koru: 5 bjelanjka izraditi sa 7 žlica šećera, dodati 1 vanilin šećer, 2 žlice brašna, 1/2 praška za pecivo i 50 g naribane čokolade. Sve lagano sjediniti i peći 15 minuta na 200 °C.
Za drugu koru: 5 bjelanjaka izraditi sa 7 žlica šećera, dodati 1 vanilin šećer, 1 žlicu brašna, 100 g kokosa i peći kao i prvu koru.
Za treću koru: 5 bjelanjaka izraditi sa 7 žlica šećera, dodati 1 vanilin šećer, 1 žlicu brašna i mljevene orahe te peći kao i prethodne kore.
Za kremu: 800 ml mlijeka zakuhati sa 300 g šećera. 15 žumanjaka izmiješati s 4 pudinga i 200 ml mlijeka i sipati u mlijeko te kuhati dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati 300 g margarina i sve zajedno izmiješati u glatku kremu koju podijelimo na 3 dijela, u jedan dio dodati 100 g mljevenih oraha, u drugi 100 g naribane čokolade a treći ostaviti žut.
Postupak slaganja: Kora od naribane čokolade – krema od oraha – kora od kokosa – krema žuta – kora od oraha – krema od naribane čokolade. Ukrasiti po želji (ja sam slatko vrhnje okolo torte a odozgor čokolada istopljena s 50 g margarina).
U slast!
Izvor: http://www.ljiljananieder.com/
0 komentari:
Objavi komentar