Sastojci
- PODLOGA ZA TORTU:
- plazma keks: 250 g
- maslac: 125 g
- med ili džem od naranče: 2 velike žlice
- KREMA:
- krem sir (ABC): 500 g
- vrhnje za šlag: 300 ml
- šećer u prahu: 180 g
- sok i korica: ½ naranče
- malo isjeckanih marelica iz kompota: (po želji)
- mljevena želatina: 1 vrećica
- PRELJEV:
- preljev za torte, svijetli: 1 vrećica
- sok: ½ naranče
- korica naranče:
Priprema
Za podlogu: Kekse samljeti. Dodati otopljeni maslac i 2 žlice meda ili džema od naranče. Smjesu staviti u kalup za tortu i špatulom je utisnuti (ja na podlogu od kalupa stavim rastvorenu vrećicu za zamrzavanje da mi je poslije lakše dignuti). Staviti u hladnjak.
Za kremu: ABC sir i šećer u prahu izmiješati. U drugoj zdjeli čvrsto izmiksati vrhnje za šlag. Želatinu otopiti po uputama na vrećici. Vrhnje za šlag dodati izmiješanome siru i šećeru. Odvojiti dvije žlice smjese i staviti u lončić zajedno sa pripremljenom želatinom i na laganoj vatri rastopiti želatinu (kratko, ne smije zakuhati). Dodati u kremu i izmiješati. Dodati sok i koricu od naranče (može i malo marelica). Gotovu kremu staviti na podlogu od keksa i maslaca i staviti u hladnjak.
Za preljev: Iscijediti sok od ½ naranče i nadopuniti vodom da ukupna količina tekućine bude 250 ml. Tekućinu zakuhati. U zdjelu staviti preljev, zaliti ga tekućinom i kratko izmiješati. Dodati koricu od naranče i preliti po torti (vruće, jer se brzo želira). Staviti tortu u hladnjak na nekoliko sati. Najbolje preko noći.
Izvor: http://www.ljiljananieder.com/
0 komentari:
Objavi komentar