subota, 26. travnja 2014.

Spiralice s kokosom



Sastojci
Tijesto:
  • 220 g brašna
  • 25 g kakao praha
  • 150 g šećera
  • 80 g maslaca (sobne temperature)
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žličica sode bikarbone

Nadjev:
  • 150 g sirnog namaza
  • 90 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 110 g kokosova brašna
  • 50 g nasjeckanih lješnjaka


Priprema

Za tijesto: Od navedenih namirnica za tijesto umijesiti tijesto, zamotati u foliju za održavanje svježine (prozirnu foliju) i ostaviti u hladnjaku oko 2 sata da se hladi. Za nadjev: Sirni namaz, šećer, vanilin šećer, kokosovo brašno i nasjeckane lješnjake izmiješati i staviti u hladnjak. Tijesto izvaditi iz hladnjaka i između dva komada folije razviti veličine 40 x 20 cm. Nadjev također između dva komada folije, koju ste prethodno posuli kokosovim brašnom razviti veličine 40 x 18 cm. Kad se stavi nadjev na foliju posuti kokosovim brašnom, da se ne lijepi za foliju. Uz pomoć folije prebaciti nadjev na tijesto i čvrsto zamotati u obliku rolata. Rolat zamotati u foliju i ostaviti najmanje 5 sati u hladnjaku ili još bolje preko noći. Zatim rezati na ploške debljine 1cm, stavljati na lim koji ste prekrili papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 190 °C 8 – 10 minuta. Ostaviti da se ohlade i spremiti na hladno mjesto.Savjet: Nadjev možete mazati također direktno na tijesto ali gore navedeni način dovodi do finijeg izgleda spiralice i ravnomjerno raspoređenog nadjeva.

Izvor: 
http://www.ljiljananieder.com/

0 komentari:

Objavi komentar