Spiralice s kokosom
Sastojci
Tijesto:
- 220 g brašna
- 25 g kakao praha
- 150 g šećera
- 80 g maslaca (sobne temperature)
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka
- 1 žličica sode bikarbone
Nadjev:
- 150 g sirnog namaza
- 90 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 110 g kokosova brašna
- 50 g nasjeckanih lješnjaka
Priprema
Za tijesto: Od navedenih namirnica
za tijesto umijesiti tijesto, zamotati u foliju za održavanje svježine
(prozirnu foliju) i ostaviti u hladnjaku oko 2 sata da se hladi. Za nadjev: Sirni namaz, šećer, vanilin šećer, kokosovo brašno i nasjeckane lješnjake izmiješati i staviti u hladnjak. Tijesto izvaditi iz hladnjaka i između dva komada folije razviti veličine 40 x 20 cm. Nadjev također između dva komada folije, koju ste prethodno posuli kokosovim brašnom razviti veličine 40 x 18 cm. Kad se stavi nadjev na foliju posuti kokosovim brašnom, da se ne lijepi za foliju. Uz pomoć folije prebaciti nadjev na tijesto i čvrsto zamotati u obliku rolata. Rolat zamotati u foliju i ostaviti najmanje 5 sati u hladnjaku ili još bolje preko noći. Zatim rezati na ploške debljine 1cm, stavljati na lim koji ste prekrili papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 190 °C 8 – 10 minuta. Ostaviti da se ohlade i spremiti na hladno mjesto.Savjet: Nadjev možete mazati također direktno na tijesto ali gore navedeni način dovodi do finijeg izgleda spiralice i ravnomjerno raspoređenog nadjeva.
Izvor:
http://www.ljiljananieder.com/
0 komentari:
Objavi komentar