petak, 25. travnja 2014.

Šnite s jabukama i čokoladom



Sastojci

  • TIJESTO:
  • jabuke, kisele: 500 g
  • sok od limuna: 4 žlice
  • brašno: 150 g
  • mljeveni lješnjaci: 150 g
  • prašak za pecivo: 3 žličice
  • cimet: 2 žličice
  • kakao prah: 6 žličica
  • maslac: 300 g
  • šećer: 250 – 300 g (po želji)
  • jaja: 3
  • GLAZURA:
  • čokolada za kuhanje: 100 g
  • ulje: 3 žlice
  • kakao prah: 2 – 3 žlice
  • maslac: 1 žlica
  • bijela čokolada: 50 g

Priprema

Pećnicu zagrijati na 180 °C. Lim za pečenje (35 x 28 cm) namazati maslacem i posuti brašnom. Jabuke oguliti, očistiti od koštica i narezati na male komade te izmiješati sa sokom od limuna, da ne dobiju tamnu boju. Brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, cimet i kakao dobro izmiješati. Maslac (sobne temperature) zajedno sa šećerom kremasto izraditi (oko 5 minuta). Jaja jedno po jedno dodavati maslacu uz neprestano miješanje. Mješavinu brašna postepeno dodavati i miješati. Jabuke  dodati i povezati sa tijestom.
Tijesto istresti u lim, izravnati i peći oko 35 minuta. Pečeni kolač ostaviti da se hladi. Čokoladu za kuhanje narezati i zajedno s uljem, kakao prahom i maslacem na laganoj vatri omekšati. Glazurom premazati kolač i kad se glazura stegne, kolač narezati uz pomoć vrućeg noža. S rolicama od bijele čokolade kolač ukrasiti.

Izvor: http://www.ljiljananieder.com/

0 komentari:

Objavi komentar