Sastojci
- margarin: 225 g
- šećer: 250 g
- vanilin šećer: 1
- jaje: 4
- brašno: 450 g
- mljeveni bademi: 50 g
- prašak za pecivo: 1
- sol: malo
- mlijeko: 330 ml
- kakao: 2 žlice
- šećer: 3 žlice
- cimet: 1/2 žličice
- mlijeko: 3 - 4 žlice
Priprema
Pjenasto umutiti margarin (225 g) sa šećerom (250 g) i vanilin šećerom. Postepeno dodavati 4 jaja. Izmiješati brašno (450 g), badem (50 g) i prašak za pecivo i postepeno dodavati margarinu, naizmjenično s mlijekom (330 ml). Izmiješati kakao (2 žlice), cimet (pola žličice) i šećer (3 žlice). Odvojiti 1/3 smjese i umiješati mješavinu kakaa i cimeta.
U kalup za kuglof koji smo prethodno namazali masnoćom i posuli brašnom staviti prvo jedan dio svijetle smjese, zatim žlicom stavljati tamnu smjesu i tako naizmjenično puniti kalup. Tijesto fino izravnati i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 °C, 50 – 60 minuta zavisno od pećnice. Ostaviti u kalupu da se hladi. Istresti iz kalupa i po želji preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti jezgrama badema.
Savjet: Kolač je fin, osvježavajući ako ocijeđene višnje iz kompota stavljate po tijestu, naizmjenično.
Izvor: http://www.ljiljananieder.com/
0 komentari:
Objavi komentar