subota, 26. travnja 2014.

Prefini kuglof



Sastojci

  • margarin: 225 g
  • šećer: 250 g
  • vanilin šećer: 1
  • jaje: 4
  • brašno: 450 g
  • mljeveni bademi: 50 g
  • prašak za pecivo: 1
  • sol: malo
  • mlijeko: 330 ml
  • kakao: 2 žlice
  • šećer: 3 žlice
  • cimet: 1/2 žličice
  • mlijeko: 3 - 4 žlice

Priprema

Pjenasto umutiti margarin (225 g) sa šećerom (250 g) i vanilin šećerom. Postepeno dodavati 4 jaja. Izmiješati brašno (450 g), badem (50 g) i prašak za pecivo i postepeno dodavati margarinu, naizmjenično s mlijekom (330 ml). Izmiješati kakao (2 žlice), cimet (pola žličice) i šećer (3 žlice). Odvojiti 1/3 smjese i umiješati mješavinu kakaa i cimeta.
U kalup za kuglof koji smo prethodno namazali masnoćom i posuli brašnom staviti prvo jedan dio svijetle smjese, zatim žlicom stavljati tamnu smjesu i tako naizmjenično puniti kalup. Tijesto fino  izravnati i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 °C, 50 – 60 minuta zavisno od pećnice. Ostaviti u kalupu da se hladi. Istresti iz kalupa i po želji preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti jezgrama badema.
Savjet: Kolač je fin, osvježavajući ako ocijeđene višnje iz kompota stavljate po tijestu, naizmjenično.

Izvor: http://www.ljiljananieder.com/

0 komentari:

Objavi komentar