četvrtak, 24. travnja 2014.

Pasta carbonara

Pastacarbonara

Sastojci
500 gr špageta
2 kašike maslinovog ulja
200 gr pancete izrezane na male kockice
4 čehne bijelog luka
2 velika jajeta
1 šolja svježe rendanog parmezana
so, biber
2 kašike sjeckanog peršuna

Način pripreme
  1. Skuhajte špagete po uputi na pakovanju.
  2. Na tavi popržite pancetu dok ne poprimi zlatnu boju.
  3. Na masnoći od pancete popržite sitno sjeckani bijeli luk.
  4. U tavu dodajte kuhane špagete i pancetu i kratko promiješajte.
  5. Umutite jaja i parmezan i dodajte u tavu.
  6. Sklonite s vatre i brzo miješajte dok se jaja ne počnu zgušnjavati, ali pazite da ne koaguliraju.
  7. Pospite peršunom i servirajte.

recept preuzet- domacica.net 

0 komentari:

Objavi komentar