Sastojci
500 gr špageta
2 kašike maslinovog ulja
200 gr pancete izrezane na male kockice
4 čehne bijelog luka
2 velika jajeta
1 šolja svježe rendanog parmezana
so, biber
2 kašike sjeckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
200 gr pancete izrezane na male kockice
4 čehne bijelog luka
2 velika jajeta
1 šolja svježe rendanog parmezana
so, biber
2 kašike sjeckanog peršuna
Način pripreme
- Skuhajte špagete po uputi na pakovanju.
- Na tavi popržite pancetu dok ne poprimi zlatnu boju.
- Na masnoći od pancete popržite sitno sjeckani bijeli luk.
- U tavu dodajte kuhane špagete i pancetu i kratko promiješajte.
- Umutite jaja i parmezan i dodajte u tavu.
- Sklonite s vatre i brzo miješajte dok se jaja ne počnu zgušnjavati, ali pazite da ne koaguliraju.
- Pospite peršunom i servirajte.
recept preuzet- domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar