ponedjeljak, 21. travnja 2014.

Belo meso u pavlaci sa povrćem

1441462_568044016615832_1182257751_n



Sastojci
1 celo belo meso
250 gr prokelja
3 veće šargarepe
150 gr mariniranih šampinjona
kašikica vegete
malo soli
biber po ukusu
150 ml neutralne pavlake za kuvanje

Način pripreme
  1. Belo meso isecite na šnicle debljine prsta, tj. neka ostanu malo deblje...
  2. Onda svaku blago posolite i spustite na vrelo ulje, prvo par minuta sa jedne strane (da se uhvati korica) pa par minuta sa druge.
  3. U slučaju da se zalepi za tiganj, samo ga poklopite i sklonite na kratko sa ringle, vrlo brzo će se šnicla lako odvajati od tiganja i neće se cepati, već ćete dobiti ovako lepu koricu a sačuvati sočnost mesa.
  4. Kad je meso tako proprženo, izvadite ga na tanjir, a u ulje u kojem se pržilo sada dinstajte povrće po izboru i to bez dodavanja vode!
  5. Ja sam stavila marinirane šampinjone kao prve, preko njih tri veeeelike šargarepe i 250 gr brokulica (kupusići)...
  6. Pobiberite, sipate preko svega kašiku vegete i sok od jednog limuna, a onda poklopite, smanjite temperaturu na ringli na upola manje i polako dinstate, ali ne duže od 15-20 minuta.
  7. Ne treba da raskuvate povrće, jer onda gubi i ukus i miris.
  8. U tako izdinstano povrće vratimo na komade isečene šnicle belog mesa i zalijemo sa 150 ml neutralne pavlake za kuvanje.
  9. Par minuta mešamo sve zajedno na ringli da se pavlaka ravnomerno rasporedi i upije i jelo je gotovo!
  10. Na kraju, možete posuti semenkama kima ili peršunom, origanom - šta imate i šta volite!

recept preuzet sa- domacica.net 

0 komentari:

Objavi komentar