Sastojci
1 celo belo meso
250 gr prokelja
3 veće šargarepe
150 gr mariniranih šampinjona
kašikica vegete
malo soli
biber po ukusu
150 ml neutralne pavlake za kuvanje
250 gr prokelja
3 veće šargarepe
150 gr mariniranih šampinjona
kašikica vegete
malo soli
biber po ukusu
150 ml neutralne pavlake za kuvanje
Način pripreme
- Belo meso isecite na šnicle debljine prsta, tj. neka ostanu malo deblje...
- Onda svaku blago posolite i spustite na vrelo ulje, prvo par minuta sa jedne strane (da se uhvati korica) pa par minuta sa druge.
- U slučaju da se zalepi za tiganj, samo ga poklopite i sklonite na kratko sa ringle, vrlo brzo će se šnicla lako odvajati od tiganja i neće se cepati, već ćete dobiti ovako lepu koricu a sačuvati sočnost mesa.
- Kad je meso tako proprženo, izvadite ga na tanjir, a u ulje u kojem se pržilo sada dinstajte povrće po izboru i to bez dodavanja vode!
- Ja sam stavila marinirane šampinjone kao prve, preko njih tri veeeelike šargarepe i 250 gr brokulica (kupusići)...
- Pobiberite, sipate preko svega kašiku vegete i sok od jednog limuna, a onda poklopite, smanjite temperaturu na ringli na upola manje i polako dinstate, ali ne duže od 15-20 minuta.
- Ne treba da raskuvate povrće, jer onda gubi i ukus i miris.
- U tako izdinstano povrće vratimo na komade isečene šnicle belog mesa i zalijemo sa 150 ml neutralne pavlake za kuvanje.
- Par minuta mešamo sve zajedno na ringli da se pavlaka ravnomerno rasporedi i upije i jelo je gotovo!
- Na kraju, možete posuti semenkama kima ili peršunom, origanom - šta imate i šta volite!
recept preuzet sa- domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar