subota, 28. lipnja 2014.

Bijela pita


 Tijesto: 
  • 33 dag brašna
  • 11 dag šećera
  • 13 dag margarina
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja

Krema:  
  • 4 dl mlijeka
  • 17 dag šećera
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 2,5 dag brašna
  • 2,5 dag gustina
  • 17 dag maslaca
  • sok jednog limuna
  • 17 dag maslaca

Ocaklinu:  
  • sok jednog limuna
  • 6 dag čokolade

Priprema tijesta:
Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer i margarin te razradite rukama. Dodajte jaja i umijesite glatko tijesto. Podijelite na tri dijela i izvaljajte svaki list posebno. Pecite na 175 stupnjeva na preokrenutom limu dok ne dobiju zlatnu boju.

Priprema kreme:
U trećinu mlijeka umiješajte brašno, šećer, gustin i vanilin šećer. Preostalo mlijeko zavrijte te dodajte pripremljenu smjesu. Kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac te miješajte dok se dobro ne razradi.

Priprema ocakline: U polovicu kreme ulijte limunov sok, u drugu polovicu otopljenu čokoladu. Na ispečeno tijesto slažite red kreme, red nadjeva. Prelijte bijelom čokoladnom


0 komentari:

Objavi komentar