- Sastojci:Kora:4belanca4 kašike šećera4 kašike mlevenih lešnika2 kašike brašna1/2praška za pecivo100 g margarinaprezla/za plehŽuti deo: 4 žumanca4 kašike šećera2 vanilin šećera3 kašike mlekaNadev:4 kašike mleka3 kašike šećera100 g mlevenog keksa100 g mlevenih lešnika50 g margarinamleveni lešnici/za posipanje
- Priprema:Kora:Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene lešnike, brašno, pr.za pecivo i omekšali margarin. Lagano izmešati. Pleh podmazati, posuti prezlom, sipati umućenu smesu i staviti da se peče 10 minuta.
Dok se kora peče, pripremiti žuti deo. Žumanca izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom, i dodati mleko. Nakon 10 minuta pečenja, pleh izvaditi iz rerne i preko prvog dela preliti žuti deo. Smanjiti temperaturu i ispeći do kraja.Nadev:Mleko i šećer prokuvati, dodati margarin, mleveni keks i mlevene lešnike. Izmešati da se sve istopi i poveže. Pečeni kolač prohladiti, premazati nadevom i posuti mlevenim lešnicima. Nakon par sati, kolač iseći na kocke/štangle. - Izvor: oklagija.rs
0 komentari:
Objavi komentar