subota, 10. svibnja 2014.

Rolada od limuna i sira

Rolada od limuna i sira

Sastojci

Priprema

Težina:Srednje zahtjevno
  1. 1
    BISKVIT:Posebno ulupajte bjelanjke sa polovicom šećera.
    Žumanjke ulupajte sa ostatkom šećera.
    Dodajte u žumanjke tri žlice vruće vode, sve skupa naizmjenično sa brašnom i parškom za pecivo ručnom pjenjačom izmješajte.
  2. 2
    Biskvit pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta,trebao bi ostati svijetle boje nemojte ga puno prepeći.
    Biskvit kojeg ste pekli na pek papiru odmah odvojite od papira i urolajte u krpu.Neka se dobro ohladi
  3. 3/slika/1894371/
    KREMA:
    Promješajte mlijeko,žumanjke šećer i koricu limuna.
    Ukuhajte kremu.
    Pustite da se prohladi 2-3 minute i u tu vruću kremu dodajte namočenu želatinu.
    Nakon pet minuta u tu istu kremu umiksajte krem sir zajedno sa sokom od limuna.
    Odmah potom ručnom pjenjačom dodjate prethodno smiksano slatko vrhnje
  4. 4/slika/1894373/
    Ispod biskvita podvucite prozirnu foliju .
    Ovoje je bitno stoga jer je krema rjetkasta i roladu ćete lakše urolati i dobro zamotati tom folijom.
    Krema će se poslije stisnuti a rolada će vam izgledati ravnomjerno i uredno
  5. 5Rolada od limuna i sira/slika/1893817/
    Kada se rolada ohladi pospite je šećerom u prahu ili prelijete bijelom čokoladom.
    ja bjelu čokoladu otapam na taj način tako da je stavim u prozirnu vrećicu dobro zatvorim i uronim u vrelu vodu dok se ne otopi.
    Poslije odrežem vrh vrećice i šaram po roladi.
  6. 6
    Uživajte !
Izvor: coolinariak.com

0 komentari:

Objavi komentar