Sastojci
biskvit
- 6bjelanjaca
- 3žumanjca
- 120gbrašna
- 60gškrobnog brašna
- 180gšećera
- 1žličica praška za pecivo + 3žlice vruće vode
fil
- 250gkrem sira
- 1korica i sok od 1 limuna
- 6listića želatine
- 3žumanjca
- 250mlslatkog vrhnja
- 100mlmlijeka
- 120gšećera
dekoracija
- šećer u prahu
- ili 50 g bijele čokolade
- ušećerene korice limuna
Priprema
- 1BISKVIT:Posebno ulupajte bjelanjke sa polovicom šećera.Žumanjke ulupajte sa ostatkom šećera.Dodajte u žumanjke tri žlice vruće vode, sve skupa naizmjenično sa brašnom i parškom za pecivo ručnom pjenjačom izmješajte.
- 2Biskvit pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta,trebao bi ostati svijetle boje nemojte ga puno prepeći.Biskvit kojeg ste pekli na pek papiru odmah odvojite od papira i urolajte u krpu.Neka se dobro ohladi
- 3/slika/1894371/KREMA:Promješajte mlijeko,žumanjke šećer i koricu limuna.Ukuhajte kremu.Pustite da se prohladi 2-3 minute i u tu vruću kremu dodajte namočenu želatinu.Nakon pet minuta u tu istu kremu umiksajte krem sir zajedno sa sokom od limuna.Odmah potom ručnom pjenjačom dodjate prethodno smiksano slatko vrhnje
- 4/slika/1894373/Ispod biskvita podvucite prozirnu foliju .Ovoje je bitno stoga jer je krema rjetkasta i roladu ćete lakše urolati i dobro zamotati tom folijom.Krema će se poslije stisnuti a rolada će vam izgledati ravnomjerno i uredno
- 5/slika/1893817/Kada se rolada ohladi pospite je šećerom u prahu ili prelijete bijelom čokoladom.ja bjelu čokoladu otapam na taj način tako da je stavim u prozirnu vrećicu dobro zatvorim i uronim u vrelu vodu dok se ne otopi.Poslije odrežem vrh vrećice i šaram po roladi.
- 6Uživajte !
Izvor: coolinariak.com
0 komentari:
Objavi komentar