- Sastojci:Žuti biskvit:5 žumanaca7 kašika šećera2 vanilin šećera10 kašika brašna1 prašak za pecivo2 kašike ulja2.5 dl mleka5 belanacaDodatak za tamni deo:2 kašike kakao praha100 g otopljene čokolade100 g suvog groždja1/2 dl ruma2 kašike džema (kajsija, šipurak)Glazura:1 kašika šećera2 kašike mleka100 g crne čokolade1 kašičica kakao praha
- Priprema:Rernu zagrejati na 180 C. Žumanca mutiti sa šećerom, dodati vanilin šećer, ulje, brašno, pr.za pecivo i na kraju mleko. Belanca čvrsto umutiti, dodati u masu i lagano izmešati. U polovinu smese dodati kakao, otopljenu čokoladu, suvo grozdje, rum i džem. Dublji pleh podmazati i posuti brađnom, sipati pola žute mase i zapeći 5 minuta. Nako toga, izvaditi pleh iz rerne, sipati tamnu smesu, takodje zapeći 5 min., pa preliti preostalom žutom smesom. Kolač peći još 20-25 minuta, zavisno od rerne. Za glazuru, mleko i šećer prokuvati, dodati čokoladu i kakao, pustiti da vri 1 minut i preliti kolač.Kad se glazura stegne, tad odložiti kolač u frižider i nakon 1-2h iseći na kocke
Izvor: oklagija.rs
0 komentari:
Objavi komentar